153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Internationaal verhuizen

Een verhuizing naar een ander land is een ingrijpend moment in uw leven. Internationaal verhuizen moet daarom goed aangepakt worden. Vooral als u nog onervaren bent in het spreken van de vreemde taal, is een internationaal verhuisbedrijf een grote hulp. Wat kost internationaal verhuizen en wat moet u allemaal weten? U leest het in dit handige artikel.

Internationaal verhuizen binnen de Europese Unie

Door de regelgeving “vrijhandel van goederenvervoer” is het tegenwoordig minder gecompliceerd om binnen de EU te verhuizen. Dit vereenvoudigt een verhuizing aanzienlijk, omdat er bijvoorbeeld minder oponthoud is aan de grens. Afhankelijk van de afstand en locatie kan het ene vervoersmiddel geschikter zijn dan het andere. In de meeste gevallen is het eenvoudiger om te verhuizen met behulp van een vrachtwagen. Wie van Nederland naar België of Duitsland verhuist, kiest daarom voor een verhuiswagen.

Internationaal verhuizen naar een ander continent

Verhuisbedrijven werken vaak samen met partners in het betreffende continent. Zij zorgen ervoor dat uw inboedel veilig op de bestemming aankomt en dat al het papierwerk geregeld wordt. Wellicht krijgt u te maken met andere regelgevingen en gebruiken.

Bij een verhuizing naar een ander werelddeel wordt er vaker gebruik gemaakt van de scheep -en luchtvaart. Bij een verhuizing van Nederland naar Amerika wordt in de meeste gevallen een schip gebruikt. Omdat de kosten van luchtvervoer hoger zijn, wordt van vliegtuigen minder gebruik gemaakt.

Kosten internationale verhuizing

Internationaal verhuizen betekent dat uw spullen over een langere afstand vervoerd moeten worden. De kosten van een verhuizing naar het buitenland verschillen sterk en worden vooral bepaald door de afstand en het aantal m3 dat nodig is om uw inboedel te verhuizen. Vul gratis het offerte formulier in en overleg uw plannen met professionele verhuisbedrijven. Let bij het vergelijken van offertes op zaken als:

  • Rekent het bedrijf extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare locaties?
  • Rekent het verhuisbedrijf kosten voor tussentijdse opslag van uw inboedel in het buitenland mee?
  • Hoeveel m³ bijzondere goederen zijn opgenomen in de offerte voor de internationale verhuizing?
  • Welke garanties en verzekeringen hanteert het verhuisbedrijf voor eventuele schade?

Wat kost een internationale verhuizing voor u?

Elke internationale verhuizing ziet er anders uit. Dit is ook de reden dat de prijzen per verhuizing flink verschillen. Bent u benieuwd wat uw internationale verhuizing precies kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van verhuisbedrijven bij u in de buurt. Zo heeft u snel inzicht in de prijzen en kiest u voor het verhuisbedrijf dat het best bij u past.

Taxatiebezoek

Internationale verhuisbedrijven komen vaak eerst bij u langs voor een vrijblijvend taxatiebezoek. Bij een internationale verhuizing is dit een belangrijk bezoek. Het aantal m³ inboedel en de afstand bepalen voor een groot deel de prijs van de verhuizing. Omdat de afstand bij een internationale verhuizing zoveel groter is, is het extra belangrijk dat de verhuizer weet hoeveel m³ aan inboedel hij moet vervoeren. Dit taxatiebezoek voorkomt een onverwacht hoge rekening voor uw internationale verhuizing.

Internationaal verhuizen

Inboedel veilig transporteren

Internationaal verhuizen over zee of door de lucht gebeurt normaliter met verhuiscontainers. Bij deze vorm van vervoer kan veel beweging voorkomen gedurende het transport. Bij zee -en luchttransport wordt u daarom aangeraden om het inpakken over te laten aan professionele internationale verhuizers. Verhuisbedrijven beschikken over speciale verpakkingsmaterialen die de veiligheid van uw bezittingen waarborgen tijdens de reis. Denk hierbij aan pakmateriaal zoals: aangepaste dozen, hoezen en houten mallen die schade minimaliseren. Klanten krijgen meestal een track & trace systeem mee om de locatie van hun inboedel te controleren tijdens de reis.

Verzekerd internationaal verhuizen

Voordat u definitief naar het buitenland vertrekt doet u er goed aan om uw verzekering op orde te stellen. Hieronder vindt u enkele zaken die u ruim van tevoren moet regelen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  • Controleer uw polisvoorwaarden en check of uw inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing
  • Bij een goedkope verzekering kan het voorkomen dat u niet volledig gedekt bent tegen schade
  • Denk eraan om uw adreswijzing door te geven aan uw verzekeringsmaatschappij. Zo voorkomt u dat uw inboedelverzekering komt te vervallen bij aankomst
  • Zoek contact met uw verzekeringsmaatschappij voor uitgebreide informatie over uw dekking gedurende de verhuizing

Offertes voor internationaal verhuizen

Als u een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Vul het offerteformulier in en vergelijk de prijzen van professionele verhuisbedrijven in uw regio die u kunnen bijstaan tijdens een internationale verhuizing. Let bij het vergelijken ook op extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare plekken, tussentijdse opslag voor uw inboedel en de garanties die het bedrijf biedt. De prijzen kunnen namelijk tot 40% uiteenlopen. Zo kiest u de beste offerte voor uw verhuizing naar het buitenland.