Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisservice

Verhuizen kan je natuurlijk zelf doen, maar een aanvullende verhuisservice maakt verhuizen een stuk prettiger. Het bespaart je namelijk tijd en moeite, bovendien worden je spullen professioneel behandeld en biedt het meer zekerheid. Zo kan jij je focussen op het uitpakken en inrichten van je nieuwe woning. Lees verder en ontdek de mogelijkheden en prijzen van een verhuisservice.

Een verhuisservice inhuren: de voordelen

Geen gedoe met het sjouwen van dozen of het tillen van zware spullen. Deze (vaak) vervelende taken besteed je namelijk uit aan een verhuisservice. Je kan ervoor kiezen om de verhuisservice ook je spullen van tevoren te laten inpakken. Je bepaalt uiteraard zelf welke werkzaamheden je uit handen geeft. Bovendien is je volledige inboedel verzekerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over jouw financiële situatie als er schade ontstaat. Een Erkende Verhuizer verzekert je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van €100.000. Zo focus je je helemaal op zaken die jij belangrijk vindt, zoals het inrichten van je nieuwe woning.

Wat kost het inhuren van een verhuisservice?

De kosten voor de extra diensten die een verhuisservice aanbiedt, lopen enorm uiteen en zijn afhankelijk van je opdracht. Hieronder staan enkele voorbeelden van verhuisservices en de bijbehorende richtprijzen:

Type verhuisserviceRichtprijs per type (incl. btw)
Inboedelopslag30 m3, € 95 per maand
Goederen in- en uitpakken€ 25 per uur
Lift assistentie€ 70 per uur
Woningontruiming€ 500 - € 2.000, hangt van de hoeveelheid werk af
Klusjesman€ 40 per uur
Piano transport€ 200 - € 300

Voor een volledig overzicht van de kosten en meer informatie over de verhuisservice mogelijkheden, neem een kijkje in ons artikel over de verhuiskosten.

Vergelijk en bespaar

De kosten uit het overzicht en de werkelijke kosten lopen soms uiteen. Door  de prijzen voor het inhuren van een verhuisservice naast elkaar te leggen, kies je zelf de voordeligste verhuisservice uit. Dit doe je door offertes van verhuisservices uit de omgeving aan te vragen. Door deze manier van vergelijken bespaar je eenvoudig op je verhuisservice.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

verhuis-3

Wat doet een verhuisservice?

Een verhuisservice of verhuisbedrijf neemt veel werkzaamheden op zich. Hieronder lees je welke werkzaamheden dit zijn en wat je kan verwachten.

1. Inboedelopslag

Opslagruimte functioneert als een extra kamer als je ruimte tekort komt of nog niet kan intrekken in je nieuwe woning, door bijvoorbeeld een verbouwing. Zo kan je tijdens de verhuizing je inboedel opslaan voor een korte of langere periode. De prijs van inboedelopslag is afhankelijk van de grootte en locatie. De kosten van deze verhuisservice worden berekend op basis van het aantal m³ die je nodig hebt. Elk verhuisbedrijf hanteert hiervoor eigen tarieven. Indien je opslag nodig hebt, geef dit dan al bij het opvragen van de offertes aan.

2. Goederen in- en uitpakken

Verhuisbedrijven beschikken over de inpakmaterialen en procedures die zorgen voor een optimale bescherming van je inboedel. Zij nemen deze werkzaamheden dus graag voor jou uit handen. Indien je van deze service gebruik wilt maken, geef dit dan ook direct aan. Bij de aanvraag van een verhuisservice zit dit namelijk niet standaard inbegrepen. Je kan je spullen uiteraard ook zelf in- en uitpakken en alleen gebruik maken van de transport.

3. Liftassistentie

Een verhuislift wordt toegepast bij verhuizingen waar de woning gelegen is op een hogere verdieping of wanneer het trappenhuis erg smal is. Met deze verhuisservice wordt meubilair omhoog of omlaag getransporteerd. Denk hierbij aan het verplaatsen van banken, koelkasten en bedden. Meestal rekenen bedrijven een vervolgtarief na het eerste uur en verschillen de prijzen in het weekend. De prijzen van een verhuislift liggen rond de € 70,- per uur.

4. Je woning ontruimen

Als je gebruik maakt van een verhuisservice zorgen de verhuizers ervoor dat alles uit je woning wordt gehaald. Hoe meer er voor ze klaarstaat hoe sneller dit klusje gedaan is. Bij vertrek wordt je aangeraden om de ontruiming van meubels die niet meeverhuizen over te laten aan de verhuisploeg. De verhuisservice zorgt ervoor dat je oude woning volledig wordt leeggeruimd. Daarnaast zorgt de verhuisploeg ervoor dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd.

5. Handyman service

Voor, tijdens en na je verhuizing moet er een hoop gebeuren. Een zogenaamde ‘handy man’ (klusjesman) kan je van dienst zijn en houdt zich bezig met taken als:

 • reparaties
 • schilderwerkzaamheden
 • lampen vervangen
 • brandbestrijdingsmiddelen ophangen
 • cv-installaties ontluchten
 • de afvoer van oud meubilair
 • het verwijderen/aanleggen van vloeren
 • stoffering
 • de montage/demontage van: gordijnrails, Flat-TV, schilderijen, spiegels, kapstok etc.

6. Kunstwerken/antiek verhuizen

Kunst -en antiekbezitters hebben vaak de mogelijkheid om hun kostbare collectie veilig te laten transporteren door middel van een speciale transportservice. Je collectie wordt veilig opgehaald en verpakt op maat door specialisten. Vervolgens worden de voorwerpen op de nieuwe locatie bezorgd.

verhuis-2

7. Piano transport

Ben je een trotse pianobezitter? Dan hecht je waarschijnlijk veel waarde aan het veilig transporteren van jouw geliefde instrument. Daarom is het belangrijk dat je kostbare vleugel, orgel of akoestische piano veilig verhuisd wordt. Daar zorgt de verhuisservice voor.

8. Services voor zakelijke verhuizingen

Bij een bedrijfsverhuizing is het noodzakelijk dat alles goed gecoördineerd wordt. Om dit proces vlot te laten verlopen, bieden verhuisbedrijven verschillende, aanvullende services aan. Ondernemingen die een verhuizing plannen, kunnen gebruikmaken van diensten als:

 • archiefbeheer
 • opslag van bedrijfsinventaris
 • speciaal transport
 • ICT-services

Verhuisbedrijven bieden meestal ook de optie om de inkoop, verkoop en verhuur van kantoormeubilair te regelen. Met deze verhuisservice richt je gemakkelijk je nieuwe kantoor in.

Kwaliteit controleren verhuisservice

Ben je van plan een verhuisservice in te schakelen? Dan wil je uiteraard dat dit zorgvuldig gebeurt. Hoe weet je of een verhuisservice de gewenste kwaliteit levert? En welke vragen kan je stellen als je een offerte ontvangt? Belangrijke informatie waarop je jouw keuze voor een specialist baseert. Aan de hand van deze checklist, spoor je eenvoudig en snel de verhuisservice met de beste prijs-kwaliteitsverhouding op.

Checklist kwaliteit verhuisservice

 1. Lees de beoordelingen van anderen die je voorgingen
 2. Check de prijs: werkt het verhuisbedrijf per uur of rekent deze een vaste totaalprijs
 3. Vraag welke werkzaamheden zijn inbegrepen
 4. Controleer de start- en einddatum van het project
 5. Vraag de verhuisspecialist hoeveel jaar garantie er op de opdracht zit
 6. Check de keurmerken, een keurmerk zoals Erkende Verhuizers laat zien dat het verhuisbedrijf aan bepaalde eisen voldoet
 7. Leg alle afspraken die je (mondeling) hebt gemaakt, vast in een eindofferte. Zo heb je altijd alle afspraken op papier staan voordat de specialist aan de opdracht begint

Bespaar op de kosten van je verhuisservice

Een goede verhuisservice regelt je verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van de geschikte verhuisservice-specialist. Er zijn namelijk bijzonder veel specialisten waardoor je niet altijd goed inzicht hebt in de kosten. Voorkom daarom dat je te veel betaalt en vergelijk de verschillende specialisten met elkaar.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

3.4/5 - (10 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar