153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuisservice

Een aanvullende verhuisservice maakt verhuizen een stuk prettiger, het bespaart u namelijk tijd en moeite. Zo kunt u zich sneller focussen op het uitpakken en inrichten van uw woning. Lees verder en ontdek de mogelijkheden en prijzen van een verhuisservice.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Wat kost het inhuren van een verhuisservice?

De kosten voor de extra diensten die een verhuisservice aanbiedt, lopen enorm uiteen en zijn afhankelijk van uw opdracht. Hieronder staan enkele voorbeelden van verhuisservices en de bijbehorende richtprijzen:

Type verhuisserviceRichtprijs per type (incl. btw)
Inboedelopslag30 m3, € 95 per maand
Goederen in- en uitpakken€ 25 per uur
Lift assistentie€ 70 per uur
Woningontruiming€ 500 - € 2.000, hangt van de hoeveelheid werk af
Klusjesman€ 40 per uur
Piano transport€ 200 - € 300

Wat kan een verhuisservice voor u betekenen?

Een verhuisservice neemt veel werkzaamheden op zich. Hieronder leest u welke werkzaamheden dit zijn en wat de taken precies inhouden.

1. Inboedelopslag

Opslagruimte functioneert als een extra kamer indien u ruimte tekort komt of nog niet kunt intrekken in uw nieuwe woning wegens werkzaamheden. Zo kunt u tijdens de verhuizing uw inboedel opslaan voor een korte of langere periode. De prijs van inboedelopslag is afhankelijk van de grootte en locatie. De kosten van deze verhuisservice worden berekend op basis van het aantal m³ die u nodig heeft.

verhuis-3

2. Goederen in- en uitpakken

Verhuisbedrijven beschikken over de inpakmaterialen en procedures die zorgen voor een optimale bescherming van uw inboedel. Zij nemen deze werkzaamheden dus graag voor u uit handen.

3. Liftassistentie

Een verhuislift wordt toegepast bij verhuizingen waar de woning gelegen is op een hogere verdieping. Met deze verhuisservice wordt meubilair omhoog of omlaag getransporteerd. Denk hierbij aan het verplaatsen van banken, koelkasten en bedden. Meestal rekenen bedrijven een vervolgtarief na het eerste uur en verschillen de prijzen in het weekend. De prijzen van een verhuislift liggen rond de € 70,- per uur.

4. Uw woning ontruimen

Bij vertrek wordt u aangeraden om de ontruiming van meubels die niet meeverhuizen over te laten aan de verhuisploeg. De verhuisservice zorgt ervoor dat uw oude woning volledig wordt leeggeruimd. Daarnaast zorgt de verhuisploeg ervoor dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd.

5. Handyman service

Voor, tijdens en na uw verhuizing moet er een hoop gebeuren. Een zogenaamde ‘handy man’ (klusjesman) kan u van dienst zijn en houdt zich bezig met taken als:

 • reparaties
 • schilderwerkzaamheden
 • lampen vervangen
 • brandbestrijdingsmiddelen ophangen
 • cv-installaties ontluchten
 • de afvoer van oud meubilair
 • het verwijderen/aanleggen van vloeren
 • stoffering
 • de montage/demontage van: gordijnrails, Flat-TV, schilderijen, spiegels, kapstok etc.

6. Kunstwerken/antiek verhuizen

Kunst -en antiekbezitters hebben vaak de mogelijkheid om hun kostbare collectie veilig te laten transporteren door middel van een speciale transportservice. Uw collectie wordt veilig opgehaald en verpakt op maat door specialisten. Vervolgens worden de voorwerpen op de nieuwe locatie bezorgd.

verhuis-2

7. Piano transport

Bent u een trotse pianobezitter? Dan hecht u waarschijnlijk veel waarde aan het veilig transporteren van uw geliefde instrument. Daarom is het belangrijk dat uw kostbare vleugel, orgel of akoestische piano veilig verhuisd wordt. Daar zorgt de verhuisservice voor.

8. Services voor zakelijke verhuizingen

Bij een bedrijfsverhuizing is het noodzakelijk dat alles goed gecoördineerd wordt. Om dit proces vlot te laten verlopen, bieden verhuisbedrijven verschillende, aanvullende services aan. Ondernemingen die een verhuizing plannen, kunnen gebruikmaken van diensten als:

 • archiefbeheer
 • opslag van bedrijfsinventaris
 • speciaal transport
 • ICT-services

Verhuisbedrijven bieden meestal ook de optie om de inkoop, verkoop en verhuur van kantoormeubilair te regelen. Met deze verhuisservice kunt u gemakkelijk uw nieuwe kantoor inrichten.

Een verhuisservice inhuren: het voordeel

Geen gedoe met het sjouwen van dozen of het tillen van zware spullen. Deze (vaak) vervelende taken besteedt u namelijk uit aan een verhuisservice. U bepaalt uiteraard zelf welke werkzaamheden u uit handen geeft. Bovendien is uw volledige inboedel verzekerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw financiële situatie als er schade ontstaat. Een Erkende Verhuizer verzekert uw inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van €100.000. Zo focust u zich helemaal op zaken die u belangrijk vindt, zoals het inrichten van uw nieuwe woning.

Vergelijk en bespaar

De kosten uit het overzicht lopen soms uiteen. Door overzichtelijk de prijzen voor het inhuren van een verhuisservice naast elkaar te leggen, kiest u zelf de voordeligste verhuisservice uit. Dit doet u door offertes van verhuisservices uit de omgeving aan te vragen. Dit is maar 2 minuten werk. Door deze manier van vergelijken bespaart u zelfs tot wel 40% op uw verhuisservice.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Kwaliteit controleren verhuisservice

Bent u van plan een verhuisservice in te schakelen? Dan wilt u uiteraard dat dit zorgvuldig gebeurt. Hoe weet u of een verhuisservice de gewenste kwaliteit levert? En welke vragen kunt u stellen als u een offerte ontvangt? Belangrijke informatie waarop u uw keuze voor een specialist baseert. Aan de hand van deze checklist, spoort u eenvoudig en snel het verhuisservice op met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Checklist kwaliteit verhuisservice
 1. Lees de beoordelingen van anderen die u voorgingen
 2. Check de prijs: werkt het verhuisbedrijf per uur of rekent deze een vaste totaalprijs
 3. Vraag welke werkzaamheden zijn inbegrepen
 4. Controleer de start- en einddatum van het project
 5. Vraag de verhuisspecialist hoeveel jaar garantie er op de opdracht zit
 6. Check de keurmerken
 7. Leg alle afspraken die u (mondeling) hebt gemaakt, vast in een eindofferte. Zo hebt u altijd alle afspraken op papier staan voordat de specialist aan de opdracht begint

Bespaar op de kosten van uw verhuisservice

Een goede verhuisservice regelt uw verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van de geschikte verhuisservice-specialist. Er zijn namelijk bijzonder veel specialisten waardoor u niet altijd goed inzicht heeft in de kosten. Voorkom daarom dat u te veel betaalt en vergelijk de verschillende specialisten met elkaar. Zo bespaart u tot wel 40% op uw verhuisservice.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan